FARG‘ONA VILOYATIDA AHOLI SONI VA UNING O‘ZGARISHLARI TAHLILI - Komilova, Nilufar Qarshiboyevna; Berdiyev , G‘ayratjon Xasanboyevich (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Ushbu ilmiy referatda Farg‘ona viloyatidagi aholi va uning o‘zgarishlari tahlili, asosiy demografik jihatlarga e’tibor qaratilgan. Tadqiqot mintaqadagi aholi tarkibi va etnik xilma-xillikni ijtimoiy va iqtisodiy rivojlanishga ta’sirini o‘rganadi. Rivojlanayotgan aholi dinamikasini tushunish uchun demografik o‘zgarishlar, jumladan, yosh va jins taqsimotidagi o‘zgarishlar tekshiriladi. Natijalar Farg‘ona viloyatida aholining rivojlanish tendentsiyalarini har tomonlama tushunishga yordam beradi, siyosatchilarga barqaror rivojlanish va resurslarni taqsimlash strategiyalarini shakllantirishda yordam beradi.