NITRAT KISLOTA ISHLAB CHIQARISHNING TEXNOLOGIK JARAYONINING TAHLILI - Turayev , Erkin To‘lqin o‘g‘li; Hodiyev , Solibek Xayrullo o‘g‘li (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Ammiakning oksidlanishi orqali nitrat kislota ishlab chiqarish jarayonining tavsifi berilgan, shuningdek, tayyor mahsulot hisoblangan nitrat kislota tavsifi keltirilgan. Asosiy texnologik jarayon va uskunalar tavsiflangan. Nitrat kislota ishlab chiqarishning moddiy va issiqlik balansini hisoblash amalga oshirilgan. Kirish va chiqishning fizik issiqliklari, ekzotermik reaksiyalarning issiqliklari, issiqlik, tizimga havo oqimi bilan kiradigan azot miqdori, ammiakning azot oksidlarigacha oksidlanishi uchun kislorod miqdori hisoblab chiqilgan.