ҲУДУДЛАРДА ИНВЕСТИЦИОН МУҲИТНИНГ ЖОЗИБАДОРЛИГИ ОШИРИШНИНГ ХОРИЖИЙ МАМЛАКАТЛАР ТАЖРИБАЛАРИ - Рахмонов , Расул Неъматович (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Ушбу ишда хорижий инвестициялар ҳажми, унинг сифати ва қулай шартлардан фойдаланиш борасида ривожланган мамлакатларда йилдан-йилага инвестицион муҳит жозибадорлигини таъминлашга хизмат қиладиган инновацион инструментларнинг турли кўринишлари кўрилган. иқтисодий ривожланиши бошқа давлатларга қараганда тез суръатларда ўсиб бораётган, товар ва хизматлари дунёнинг барча ўлкаларида тарқалган, Хитой Халқ республикаси тажрибалари, қанчадан қанча иқтисодчи олимлар томонидан ўрганилган лекин ҳали бу тажрибалардан тўлиқ фойдаланиш масаласига келганда намоён бўлмаётган Хитойнинг инвестицияларни жалб қилиш борасидаги ютуқлари ва бунинг омилларини таҳлил қилинган. Хитой давлати мамлакатнинг инвестицион жозибадорлигини янада ошириш муаммосини ҳал этиш йўллари, Хитой жаҳон ҳамжамияти олдида ўзининг нуфузини ва обрўсини кўтариш бўйича олиб борилган тизимли ишлари ўрганилган. Шу билан бирга тажрибаларни ўрганиш асносида Хитой ва Сингапур давлатларининг хорижий инвестицияларни жалб қилишда инвестицион муҳит жозибадорлигини ошириш борасидаги тажрибаларини Ўзбекистон шароитида татбиқ этиш, улардан фойдаланиш келажакда мамлакатнинг бундан-да юқори суръатларда ривожланишини, аҳолининг даромад манбаи кўпайишини таъминлашга хизмат қилиши мумкинлиги тавсия қилинган.