ZAMONAVIY TO‘QIMACHILIK MATOLARI UCHUN BO‘YOQLARNI TAHLIL QILISH - Mavlanova , Yulduz Ilxomovna; Axmedova , Feruza Isanovna; Qayumova , Lobar Shodimurodovna (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Bugungi kunda dunyoda to‘qimachilik sanoati bo‘yoqlari uchun 1000 ga yaqin kimyoviy rangli organik birikmalar hamda 35000 dan ortiq bo‘yoq turlari ishlab chiqarilmoqda. Bo‘yoqlarni tanlash, birinchi navbatda, bo‘yalgan tolaning tabiatiga, shuningdek to‘qimachilik matolarining maqsadiga, korxonaning texnologik imkoniyatlariga va iqtisodiy mulohazalarga bog‘liq. Bo‘yoqlar bilan ishlash qulayligi uchun to‘qimachilik sanoati xodimlari bo‘yoqlarning texnologik xususiyatlarini, ularning turli xil tolalarga bo‘lgan munosabatini hisobga olgan holda texnik tasnifdan foydalanadilar. Ushbu maqolada ishlab chiqarishda bo‘yoqlarning texnik tasnifini yaratishning bir nechta yondashuvlari yoritiladi.