SAVDO XIZMATLARINI INNOVATSION RIVOJLANTIRISHNING ZAMONAVIY USLUBIY YONDOSHUVLARI - Maxmatqulov, G‘olibjon Xolmuminovich (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
ANNOTATSIYA Savdo xizmatlari ko‘rsatish mamlakatning iqtisodiy barqarorligini ta’minlashga, YaIM hajmining ortishiga, aholi bandlik, daromad ko‘rsatkichlarining ortishiga hamda bu orqali turmush sharoyitlarining yaxshilanishiga katta ta’sir ko‘rsatuvchi asosiy manbalardan biri hisoblanadi. Hozirgi global iqtisodiy holatda savdo tizimini rivojlantirishning yangicha yondoshuvlarini aniqlash, innovatsion rivojlantirish mexanizimlarini faollashtirish dolzarb bo‘lib qolmoqda. Maqolada savdo xizmatlarini innovatsion rivojlantirish tamoyillari tasnifi keltirilgan, innovatsion salohiyat resurslarining guruhli tarkibi ishlab chiqilgan, innovatsion salohiyatni baholash texnologiyasi tadqiq etilgan. Shuningdek, hududiy iqtisodiy salohiyatni oshirish dinamikasida savdo xizmatlari salmog‘ini tarkibiy baholash algortmi taklif etilgan.