YOTIQ VА QIYA QАTLАMLАRNI KO‘P GОRIZОNTLI SХЕMАDА ОCHISH USULLАRI - Meyliyev , To‘lqin Meyli o‘g‘li; Muhammadiyev , Yorqin Toshmahmat o‘g‘li; Rajabov , Shahboz Xolmamat o‘g‘li (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
shaxtani xizmat qilish muddati, ochish ishlarining asosiy parametrlari, kon ishlarining yon atrof tog‘ jinslariga ta’siri, tog‘ jinslarining siljish zonalari, ochish usullari, ochish usullarini tanlash, ochish sxemasini tanlashga qo‘yiladigan talablar, kapital va ekspluatatsion xarajatlarni hisoblash, va tayyorlov ishlari, tayyorlash usullari, tayyorlash ishlarining tasniflanishi to‘g‘risida chora tadbirlar o‘rganildi.