TEKISLIKDA IKKINCHI TARTIBLI CHIZIQLARNING QO‘SHMA DIAMETR TENGLAMALARI - Abdukamilov , Behruz Abdukamil o‘g‘li; Burxonov , Javoxir Asqar o‘g‘li (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Ushbu maqolada tekislikda ikkinchi tartibli chiziqlardan ellips, parabola va giperbolaning diametri tushunchasi va qo‘shma diametrlarining tenglamalari ularning ta’riflari yordamida keltirilgan.