ЯЪҚУБИ ЧАРХИЙ ИЖТИМОИЙ АДОЛАТГА ОИД ҚАРАШЛАРИ - Зойиров , Эркин Халилович (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Ушбу мақолада Яъқуби Чархийнинг тасаввуф пирларининг суҳбатлари ҳамда устоз-шогирдлик муносабатлари ҳақида “Рисолаи унсия” рисоласидаги маълумотлар келтирилган. Мутасаввифнинг аслида рисоладан ёзишдан мақсади Баҳоуддин Нақшбанднинг муридларига тариқатнинг одоби, усуллари ҳақидаги суҳбатлари ҳамда устози Алоуддин Атторнинг ҳаёт йўлини ёритишдан иборат бўлган. Баҳоуддин Нақшбанд Яъқуби Чархийга зикр илмини ўргатишга устозлик қилган бўлса, тариқатга камолотга етишига Алоуддин Атторнинг ўрни беқиёс ҳисобланади.