ЎҚУВЧИЛАРДА ЛЕКСИК КОМПEТEНТЛИКНИ ШАКЛЛАНТИРИШ ВА РИВОЖЛАНТИРИШНИ ТИЗИМЛИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ МАЗМУНИ - Одилжонова, Камола Абдувосит қизи (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Ушбу мақолада она тили таълими занжирнинг биринчи халқаси - тил имкониятлари – тил бирликларининг аввалдан барқарорлиги, доимийлик ва мажбурийлик хусусиятларидан фойдаланилган ҳолда, иккинчи ва учинчи халқалари – сўзлаш қобилияти ва нутқни ривожлантириш, такомиллаштириш ва бойитиш сари йўналтирилган бўлиши, ўқувчиларининг ижодий тафаккурини ривожлантиришда қарор қабул қила олиш, шахсий позиция ва тезкор инновацион ғояга эга бўлишлик каби хислатларни ўстиришда тафаккур