XABARLARNI XAVFSIZ UZATISH UCHUN YANGI K-ANONIM PROTOKOLINI ISHLAB CHIQISH - Isayev , R.I.; Suyunov, Muzaffarjon Nurmurot o‘g‘li (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Ushbu tadqiqot ishida yangi k-anonim uzatish protokolini taklif etamiz. Protokol assimetrik shifrlash algoritmiga asoslangan. Protokolning barcha a’zolari kichikroq guruhlarga bo‘linadi va agar guruhdagi barcha a’zolar protokolni to‘g‘ri bajarsa, protokol jo‘natuvchi k - anonim va qabul qiluvchi k - anonim hisoblanadi. Tadqiqotimizning maqsadi Internetda foydalanuvchilarning anonimligini himoya qilishdir. Bu yerda ikkita muhim masalani tahlil qilingan: samaradorlik va xavfsizlik, taklif qilingan protokolni baholash.