SANOAT KORXONALARINING AYLANMA SUVINI TOZALASH VA QAYTA ISHLATISH - Mavlanova, Yulduz Ilxomovna; Ibragimova , Aziza Xasanovna (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Deyarli barcha sanoat korxonalari toza suvning yirik iste’molchilari hisoblanadi. Ularning faoliyatining eng ko‘p miqdordagi turli xil texnogen ifloslantiruvchi moddalarni o‘z ichiga olgan oqova suvlarning paydo bo‘lishi. Chiqindi suv oqimi va toza suv iste’molini kamaytirish, shuningdek, sanoat korxonalarida ifloslantiruvchi moddalarni tashlaganlik uchun ekologik to‘lovlar va jarimalarni kamaytirish uchun aylanma suv ta’minoti tizimlaridan foydalaniladi.