SOTSIOLINGVISTIKA VA LINGVOSOTSIOLOGIYA - Abdurazzoqov , Yusufjon Usmoilovich (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Mazkur maqolada sotsiolingvistikada ma’nosi jihatidan juda yaqin bo‘lgan ikkita – “sotsiolingvistika” va “lingvosotsiologiya” tushunchalari uchraydi. Lingvistik ilmiy adabiyotda bu ikki tushunchani chegaralashga intilishlar mavjud. Odatda tilshunoslar lingvistik dalillar, til belgilarining variantlari va ularning sotsiumda amalga oshishi sotsiolingvistikaning predmeti hisoblanadi, degan fikrni bildiradilar. Lingvosotsiologiyaning predmetini esa ijtimoiy sharoitlar, odamlar o‘rtasidagi ijtimoiy munosabatlar va ular uchun xarakterli bo‘lgan til hodisalari haqida qisqacha yoritilgan.