SOTSIOLINGVISTIKANING TILSHUNOSLIKKA OID FAN SIFATIDAGI ZARURIYATI - Abdurazzoqov , Yusufjon Usmoilovich (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Mazkur maqolada tilning umumiy ijtimoiy tabiatini tilshunoslik tadqiqotlarining asosiy nazariy farazi sifatida tan olish umumiy lingvistik an’ananing farq qiluvchi eng muhim jihatlaridan biriligi, ijtimoiy lingvistika tilshunoslikning mustaqil sohasi sifatida umumiy tilshunoslikdan yaqindagina ajralib chiqganligi va sotsiolingvistikaaning alohida tilshunoslikka oid fan sifatidagi zaruriyati haqida qisqacha yoritilgan.