FRANSUZ TILIDA “YOSH DAVR”LARINING LEKSIK-SEMANTIK TASNIFI - Axrorova , Ruzixon Usmonovna; Pazilova, Shukura Maxamadovna (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Mazkur maqolada inson yosh davrining fransuz tilida leksik-semsntik tasnifi va lingvistik jihatdan qilingan ba’zi tahlillar, fikr va mulohazalar qisqacha yoritib berilgan bo‘lib, unda «yosh davr»lari fransuz tilida o‘z ifodasini topgan. “Yosh davr”lari tushunchasi tilda turli xil leksik vositalar orqali verballashadi. Boshqa tomondan esa “yosh davr”lari semantikasiga ega bo‘lgan so‘zlar ko‘chma ma’nolarda ham verballashadi. “Yosh davr” semantikasi, shuningdek, so‘z yasalish darajasida ham o‘z ifodasini topadi haqida ma’lumotlar berilgan.