ONA TILI VA ADABIYOT DARSLARINI INTEGRATIV O‘QITISHNING O‘ZIGA XOS JIHATLARI - Fozilova Mohigul Farxodovna (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
ushbu maqolada adabiyot darslarini ona tili bilan bogʼlash orqali badiiy asarlarning ona tilidagi boy til hodisalarini nazariy jihatdan anglash, ularni amalda harakatda ko‘rish, nafosatini tuyish, til hodisalaridan, nutq uslublaridan foydalanishning yuksak namunalari bilan tanishish imkoniyati yuzaga keladi. O‘quvchi ona tili va adabiyotni o‘zaro bogʼlanishda o‘rganar ekan, inson ruhining eng yuksak yutuqlari bilan tanishish, o‘z hayotining ongli ijodkoriga aylanish imkoniyati kengayishi haqida fikr yuritilgan.