O‘ZBEK VA INGLIZ TILLARIDAGI FRAZEOLOGIZMLARDA GO‘ZALLIK KONSEPTI TAHLILI - Hoshimova, Nargis Abdullayevna; Rahimova , Gulzoda Murotjon qizi (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Ushbu maqolada frazeologik birliklarning kommunikativ va uslubiy holatini hisobga olib asliyatdagi birliklar ta’sirida ularni tarjima tili uchun g‘ayritabiiy sharoitlarda qo‘llash, aksariyat tarjima tili madaniyati yo‘l qo‘ymaydigan birikmalarning hosil bo‘lib qolishiga, ba’zan esa ma’no va vazifaning mutlaqo o‘zgacha talqiniga sabab bo‘lishi mumkinligini hisobga olib ingliz va o‘zbek tillarida go‘zallik konseptining qo‘llanilishini ko‘rib chiqamiz.