TALABALARNING INTELLEKTUAL BILIM OLISH JARAYONI - Buvrayev, Akram Rustam o‘g‘li (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Maqolada talabalarning intellektual bilim olish jarayoniga hozirgi vaqtda o‘qitishning asosiy vazifasi bilan xarakterlanadigan ijtimoiy rivojlanish bosqichi fan va texnikaning jadal rivojlanishi kerakligi, talabalar bilim olish jarayonida bo‘lishini ta’minlashga qaratilgan bilimlarni mustaqil ravishda egallash lozimligi ko‘rsatilgan. O‘rganish hayot va mehnatning zamonaviy sharoitlariga ko‘proq e’tibor qaratildi. Ushbu maqoladan talabalarning intellektual bilim olish salohiyatini shakllantirish bo‘yicha shug‘ullanuvchilar foydalanishlari mumkin.