EKSKAVATOR CHO‘MICH TISHLARINI PAYVANDLAB QOBIRG‘ALAR HOSIL QILISH ORQALI TAKOMILLASHTIRISH - Abduvoxitov, Nurbek Dilshodbek o‘g‘li; Mo‘ydinov , Azizbek Shuxratovich (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Gusenitsali ekskavatorlarning ish faoliyatini tahlil qilish natijasida ma’lum bo‘ldiki, karyer ishlarida qo‘llaniladigan ko‘plab gusenitsali ekskavatorlar texnik tavsifda ko‘rsatilganidan pastroq quvvatlarda ishlaydi. Bunga ishning kutilmagan uzilishlari, qismlarning tez ishdan chiqishi, ekskavatorning ish qismlarining ishonchsizligi ham sabab bo‘lishi mumkin. Ushbu maqolada karyer uchun mo‘ljallangan ekskavatorlarning mahsuldorligini oshirish uchun xizmat muddatini uzaytirish bilan cho‘mich tishlarini takomillashtirish bo‘yicha ishlanmalar keltirilgan.