REVMATIZM KASALLIGINI DAVOLASHDA ISHLATILADIGAN ANTIBIOTIKLARNING KIMYOVIY TARKIBI VA S VITAMININING AHAMIYATI - To‘lqinov, Iqboljon Maxamad o‘g‘li; Yulchiyev , A.B; Yulchiyev , A.B (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Na’matak immunitet tizimining asosiy yordamchisi, biologik faol moddalar va mikroelementlar manbai, tabiiy antioksidant xususiyatga ega bo‘lgan multivitaminli homashyo hisoblanadi. Na’matakdan olingan vitamin ekstraktlari, siroplar, tabletkalar, drajelar va damlamalar organizmda vitamin yetishmasligi, ayniqsa vitamin C, yurak qon tomir, suyak sistemasi bilan bog‘liq kasalliklarni davolash va oldini olish uchun ishlatiladi.