РАҚАМЛИ ТЕХНОЛОГИЯЛАР ЁРДАМИДА ИНГЛИЗ ТИЛИНИ ТЕЗКОР ЎРГАТИШ МАЗМУНИ, МЕТОД, ВОСИТАЛАРИ ҲАҚИДА БАЪЗИ МУЛОҲАЗАЛАР - Давронова, Фотима Пирназаровна (Innovative Development in Educational Activities, 2022)
Ушбу мақолада рақамли технологиялар, хусусан АКТ воситалари ёрдамида олий таълим жараёнида талабаларга инглиз тилини тезкор ўргатиш мазмуни, методи, воситалари ҳақида мисоллар асосида батафсил ёритилган. Талабаларнинг инглиз тилини тезкор ўрганишнинг психологик омиллари ўрганилганда, уларда сензитив, перцептив, кинестетик, дивергент жараёнлар изоҳланган. Тадқиқотда олиб борилган ташхислашдан мақсад-талабаларнинг ўқув-билув жараёнидаги фаолиятига тайёрлик даражасини аниқлаш ҳамда компетенцияларини ривожлантиришда АКТнинг аҳамиятига тухталиб ўтилган.