QIYMA GO‘SHT MAHSULOTLARINI SOVUTIB SAQLASH JARAYONIDA MAHSULOTLAR SIFATINING O‘ZGARISHI

Authors

  • Bufotima Tursunali qizi Abdullayeva NamMTI tayanch doktoranti
  • Muhammadjon Ismatullayevich Soliyev NamMTI Kimyo kafedrasi mudiri

Keywords:

qiyma go‘sht, sovutib saqlash, yog‘lar buzulishi, muzlatilgan yarim tayyor, mikroorganizm, kotlet mahsulotlari, lipidlarni gidrolizlanishi.

Abstract

Ushbu maqolada qiyma go‘sht mahsulotlarining sovutib saqlash jarayonida  mahsulot tarkibidagi moddalarga  saqlash haroratini ta’siri natijasida  turli xildagi buzulishlarni yuzaga kelishi va buning natijasida qiyma go‘sht mahsulotlaridagi o‘zgarishlar haqida ma’lumotlar keltirilgan.

References

D.L. Bozhko, SV. Radkov. Measurement of water activity as one of the criteria for assessing the shelf life of meat products [Text] // Food industry: science and technology. 2008. No. 1. -S. 79-82.

Б.Т. Абдуллаева, М.И. Солиев. Научно-статистический анализ производства мясных полуфабрикатов в Узбекистане. //Актуальные научные исследования. Cборник статей IX Международной научно-практической конференции: в 2 ч.. Том Часть 1. Пенза, 2022. C.22-24.

Gurinovich G.V. Preparation for extending the shelf life of semi-finished meat products [Text] / G.V. Gurinovich, K.V. Lisin, N.N. Potipaeva // Meat industry; - 2005. - No. 2. - S. 31-33.

Bufotima T Abdullaeva, Gulnora G Rakhmonova, Mahammadzhon I Soliev. Detection of Acute Toxicity of Wormwood Extract and Pine Conifer Extract. // Spanish Journal of Innovation and Integrity. 2022. #5. P.605-609.

Dotsenko S.M. Semi-finished products from minced meat and vegetables [Text]. / CM. Dotsenko, O.V. Skripko SN. Parfenova // Meat industry. - 2005. - No. 2. -FROM. 28-30. (13)

Bufotima T Abdullaeva, Mahammadzhon I Soliev, Ulugbek G Gayibov. Determination of Antioxidant Properties of Wormwood and Pine Extracts. //European Multidisciplinary Journal of Modern Science. 2022. #5. P. 160-163.

Sharygina Ya.I. Improving the technology of minced meat semi-finished products using natural substances with antioxidant properties // dis. candidate of technical sciences: 05.18.04 / - Kaliningrad, 2011. - 165 p.

Abdullaeva B.T., Soliev M.I. Determination of antiradical activity of wormwood and pine extracts // Universum: chemistry and biology: electron. scientific magazine 2021.9(87). URL: https://7universum.com/en/nature/archive/ item/12245 (Accessed: 03/04/2022).

Рахимов, У. Ю. Исследование парагазоактивированных адсорбентов на основе отходов выжимки виноградных косточек / У. Ю. Рахимов, М. Р. Шамуратова, З. Н. Охунжонов // НАУКА МОЛОДЫХ - НАУКА БУДУЩЕГО : сборник статей III Международной научно-практической конференции, Петрозаводск, 02 февраля 2023 года. Том Часть 2. – Петрозаводск: Международный центр научного партнерства «Новая Наука» (ИП Ивановская И.И.), 2023. – С. 224-228. – EDN HBDCLE.

Downloads

Published

2023-05-30

How to Cite

Abdullayeva , B. T. qizi, & Soliyev , M. I. (2023). QIYMA GO‘SHT MAHSULOTLARINI SOVUTIB SAQLASH JARAYONIDA MAHSULOTLAR SIFATINING O‘ZGARISHI. Innovative Development in Educational Activities, 2(10), 44–48. Retrieved from https://openidea.uz/index.php/idea/article/view/1326