UN ISHLAB CHIQARISHNING NAZARIY ASOSLARI

Authors

  • Ziyodaxon Abdug‘affarovna Uzoqova Namangan muhandislik-texnologiya instituti,magistratura talabasi
  • Abduraxmon Solijonovich Jamalov Namangan muhandislik-texnologiya instituti dotsenti

Keywords:

Don, un, elivator va ombor, don tozalash bo‘limi, maydalash stanogi, laborotoriya jihozlari.

Abstract

Mamlakatimizda aholini oziq-ovqat xavfsizligi bilan tahminlash, ichki bozorda talabi yuqori bo‘lgan mahsulotlarni yetishtirish, zarur zahiralarni shakllantirish orqali un ishlab chiqarish korxonalarida ehtiyojiga qarab tez va sifatli un mahsuloti chiqarish.

 

References

Bo‘riev X.CH., Jo‘raev R., Alimov O. “Dala ekinlari mahsulotlarini saqlash va ularga dastlabki ishlov berish”, Darslik. – T.: UzME., 2004.

Mirxalikov T.T., Ayxodjaeva N.K. “Don va don mahsulotlarini saqlash” Darslik. – T.: Mehnat, 2004.

O.Yakubjanov, S.Tursunov, Z.Muqimov “Donchilik” Darslik – Toshkent “Yangi asr avlodi”, 2009.ishlash”, Darslik – T.: Mexnat, 1997.

Xaitov R.A va boshqalar. “Don va don mahsulotlarini sifatini baholash hamda nazorat qilish”, Darslik – T.: O‘zbekiton, 2000.

Oripov R., Sulaymonov I., Umurzoqov E. “Qishloq xo‘jalik mahsulotlarni saqlash va qayta ishlash texnologiyasi”, Darslik – T.: Mexnat, 1991.

www gov.uz O‘z Res xukumat portali

www lex.uz O‘z Res qonun xujjatlari ma’lumoti milliy bazasi

http://rostov.dkvartal.ru/wiki/pererabotka-zerna -pererabotka zerna.

Downloads

Published

2023-04-16

How to Cite

Uzoqova, Z. A., & Jamalov , A. S. (2023). UN ISHLAB CHIQARISHNING NAZARIY ASOSLARI. Innovative Development in Educational Activities, 2(7), 184–188. Retrieved from https://openidea.uz/index.php/idea/article/view/1010