UN ISHLAB CHIQARISHNING NAZARIY ASOSLARI
Keywords:
Don, un, elivator va ombor, don tozalash bo‘limi, maydalash stanogi, laborotoriya jihozlari.Abstract
Mamlakatimizda aholini oziq-ovqat xavfsizligi bilan tahminlash, ichki bozorda talabi yuqori bo‘lgan mahsulotlarni yetishtirish, zarur zahiralarni shakllantirish orqali un ishlab chiqarish korxonalarida ehtiyojiga qarab tez va sifatli un mahsuloti chiqarish.
References
Bo‘riev X.CH., Jo‘raev R., Alimov O. “Dala ekinlari mahsulotlarini saqlash va ularga dastlabki ishlov berish”, Darslik. – T.: UzME., 2004.
Mirxalikov T.T., Ayxodjaeva N.K. “Don va don mahsulotlarini saqlash” Darslik. – T.: Mehnat, 2004.
O.Yakubjanov, S.Tursunov, Z.Muqimov “Donchilik” Darslik – Toshkent “Yangi asr avlodi”, 2009.ishlash”, Darslik – T.: Mexnat, 1997.
Xaitov R.A va boshqalar. “Don va don mahsulotlarini sifatini baholash hamda nazorat qilish”, Darslik – T.: O‘zbekiton, 2000.
Oripov R., Sulaymonov I., Umurzoqov E. “Qishloq xo‘jalik mahsulotlarni saqlash va qayta ishlash texnologiyasi”, Darslik – T.: Mexnat, 1991.
www gov.uz O‘z Res xukumat portali
www lex.uz O‘z Res qonun xujjatlari ma’lumoti milliy bazasi
http://rostov.dkvartal.ru/wiki/pererabotka-zerna -pererabotka zerna.