ZARAFSHON TIZMASI JANUBIY YONBAG‘RIDA TARQALGAN SIRFID PASHSHALARNING GULLI O‘SIMLIKLAR BILAN BOG‘LIQLIGI - Shodiyeva , G. F; Rahimov , M.R (INTERNATIONAL CONFERENCE DEDICATED TO THE ROLE AND IMPORTANCE OF INNOVATIVE EDUCATION IN THE 21ST CENTURY, 2022)
Sirfidlarning ko‘pchiligi ma’lum bir o‘simliklar bilan trofik bog‘langan. Tadqiqot hududida ba’zi pashshalar faqat bir xil o‘simlikdan tutilgan bo‘lsa, boshqalari juda ko‘p o‘simliklar bilan bog‘liq ekanligi ma’lum bo‘ldi. Yana bir qator turlarning o‘simliklar bilan aloqalarini hali o‘rganish talab etiladi. Shu tufayli ham kelgusida bu hududning sirfidofaunasini chuqurroq o‘rganish albatta ma’lum ahamiyatga ega bo‘ladi.