O‘TISH DAVRIDA YOSHLARNI QADDI QOMATINI TO‘G‘RI RIVOJLANISHIDA SPORTCHA YURISHNING AHAMIYATI - Bo‘riyev , Bobonazar O‘roqovich; Aminova , Nilufar Shuxrat qizi (INTERNATIONAL CONFERENCE DEDICATED TO THE ROLE AND IMPORTANCE OF INNOVATIVE EDUCATION IN THE 21ST CENTURY, 2022)
Bugungi kunda yoshlarda sog‘lom turmush tarzini ko‘nikmalarini shakllantirish, yoshlarni ta’lim tarbiya olishidagi muammo va to‘siqlar butun dunyodagi global muammolardan biridir. Eng muhimi butun dunyoning dolzarb muammolariga aylanib borayotgan iqlim o‘zgarishi, sifatsiz istemol qilinadigan taomlarning ko‘payishi, tabiiy maxsulotlar o‘rniga suniy tez pishar va chala tayyorlanayotgan taomlarni hamda gazli, alkagol mahsulotlarini istemol qilish, Zamonaviy texnologiyalarni rivojlanayotganligi sababli kam harakatlarni kelib chiqishi yoshlarda ortiqcha vazn to‘planishi, tez ulg‘ayish, tez qarish, hamda turli xil kasalliklarga chalinishiga olib kelishi hozirgi kunning dolzarb muammolaridan biri hisoblanadi.