ЎРТА АСР ЁДГОРЛИКЛАРИ ТАШҚИ ВА ИЧКИ МУҲИТИДА ҚЎЛЛАНИЛГАН ҚУРИЛИШ АШЁЛАРИ - Аъзамова, Дурдона Авазжон қизи (INTERNATIONAL CONFERENCE DEDICATED TO THE ROLE AND IMPORTANCE OF INNOVATIVE EDUCATION IN THE 21ST CENTURY, 2022)
Ушбу мақолада Ўрта аср ёдгорликлари ички муҳитида қўлланилган қурилиш ашёлари, уларнинг турлари, қўлланилишдаги эришилган афзалликлар ҳамда камчиликлар ҳақида сўз боради. Ўзбекистон ҳудудидаги турар-жой, истеҳкомлар, саройлар, масжидлар қурилишида ишлатилган қурилиш ва безак ашёлари тўғрисида фикр юритилган.