UMUMIY O‘RTA TA’LIM MAKTABLARIDA MARS SAYYORASINING HOSSALARINI O‘QITISH JARAYONIDA KOSMIK APPARATLAR KIRITGAN SO‘NGI YUTUQLARIDAN FOYDALANISH. - Abdullayeva, M.A.; Safarov, Sh. (INTERNATIONAL CONFERENCE DEDICATED TO THE ROLE AND IMPORTANCE OF INNOVATIVE EDUCATION IN THE 21ST CENTURY, 2022)
Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida astronomiya fanini o‘qitish jarayonida fanning eng so‘ngi yutuqlaridan foydalangan holda o‘quvchiga tushinarli va qiziqarli ma’lumotlar berish hamda bu orqali ularni fan asoslariga qiziqishlarini uyg‘otish ko‘zda tutilgan. Bunda, Nasa tashkilotining Mars sayyorasiga uchirgan kosmik apparatlardan olingan ma’lumotlardan foydalanilgan