ТАРИХ ФАНИНИ ӮҚИТИШДА АКТНИНГ ТАЪЛИМИЙ ХАРАКТЕРДАГИ БРАУЗЕР ВА ДАСТУРЛАРИНИНГ ДИДАКТИК ИМКОНИЯТЛАРИ - Хожаметов, Гулмурат Бекмуратович (INTERNATIONAL CONFERENCE DEDICATED TO THE ROLE AND IMPORTANCE OF INNOVATIVE EDUCATION IN THE 21ST CENTURY, 2022)
Мақолада олий таълим муассалари талабалрига тарих фанини ӯқитшда зомонавий технологиялардан фойдаланиш самарадорлигини ошириш, тарихни ӯқитишда ахборот коммуникацион технологиялардан фойдаланиш, АКТ нинг таълимий характердаги браузер ва дастурларининг дидиактик имкониятлари ҳақида фикир мулоҳазалар жой олган. Ўқитиш жараёнида таълимнинг ҳар қандай воситалари каби технологик воситалар, жумладан, АКТ (АКТ)дан фойдаланишда ана шу ўзига хосликлар, АКТнинг шиддатли ривожи ва унинг таълим соҳасига таъсири ва таълим жараёнида АКТдан фойдаланиш афзалликлари ҳақида сӯз боради.