ЭКОЛОГИК ТОЗА МАҲСУЛОТ ЕТИШТИРИШДА ЎСИМЛИКЛАРНИ ТУПРОҚ ВА ОЗУҚА ТАЛАБЛАРИНИ БОШҚАРИШ - Дадаходжаев , А.; Хамракулов, М.; Жўраев, У. (INTERNATIONAL CONFERENCE DEDICATED TO THE ROLE AND IMPORTANCE OF INNOVATIVE EDUCATION IN THE 21ST CENTURY, 2022)
Аҳолини тоза экологик қишлоқ хўжалик маҳсулотлари билан таъминлашда, ўсимликларни тупроқ ва озуқа талабига катта эътибор бериш талаб этилади. Наманган адирлари Фарғона водийсининг шимолий шарқ томонида жойлашган бўлиб, тупроқлари ўта ювилишга мойил, типик бўз тупроқлардан иборат бўлиб, тупроқда гумус таркиби ўртача 0.6-0.7% ташкил этади. Адир ерларида дехқончилик қилиш учун тупроқнинг сув ва озуқа талаблари уларни бошқаришга боғлиқдир.