PEDAGOGIK MAHORATDA NUTQ TEXNIKASI - Nuraliyeva , Dilshoda Yo‘lchiboy qizi (INTERNATIONAL CONFERENCE DEDICATED TO THE ROLE AND IMPORTANCE OF INNOVATIVE EDUCATION IN THE 21ST CENTURY, 2022)
O‘qituvchi kasbida nutq san’ati bilimlarni to‘laqonli taqdim etish, o‘quvchilar bilan munosabatlarning samaradorligi va o‘quv faoliyatining samaradorligi bog‘liq bo‘lgan asosiy qobiliyatlardan biridir. Universitetlarda o‘qish davrida bo‘lajak o‘qituvchining yuqori sifatli va kasbiy jihatdan ahamiyatli nutq tayyorgarligini tashkil etishga bo‘lgan aniq ehtiyoj va bunday tayyorlashning yaxlit, uslubiy jihatdan asoslangan tizimining yo‘qligi kabi muammolar mavzuning dolzarbligini yanada oshiradi.