НЎХАТ ДОНИНИНГ ХОСИЛДОРЛИГИ ВА СИФАТИНИ ОШИРИШ УЧУН ЭНГ САМАРАЛИ УСУЛАРНИ ЎРАГАНИШ - Туркистонова, Мафтуна (INTERNATIONAL CONFERENCE DEDICATED TO THE ROLE AND IMPORTANCE OF INNOVATIVE EDUCATION IN THE 21ST CENTURY, 2022)
Ушбу мақолада биз дунё миқиёсида турли худудларида нўхат ўсимлигини яратилган янги навларни қурғоқчилика, иссиқликка турли касаликларга турли хил зараркунанда хашоратлар ва бошқа омиларга чидамли бўлган янги навларини яратиш ва бу омилар оқибатида қимматли хўжалик белги ва хусусиятларига эга бўлган нўхат навлари ўзининг белги ва хусусиятларини йўқотиб бориш хақида сўз юритдик.