ЎЗБЕКИСТОНДА БИНОЛАРНИНГ ЭНЕРГИЯ САМАРАДОРЛИГИНИ ОШИРИШ БЎЙИЧА АМАЛГА ОШИРИЛАЁТГАН ИШЛАР ТАҲЛИЛИ - Миралимов, .М.М; Хасанов, Б.Б; Қушақова. , Ш.Қ (INTERNATIONAL CONFERENCE DEDICATED TO THE ROLE AND IMPORTANCE OF INNOVATIVE EDUCATION IN THE 21ST CENTURY, 2022)
Ушбу соҳада Ўзбекистонлик олимлар энергия самарадорликни оширишга қаратилган кузатишлари тадқиқотлари давр талабига мос энергия самарадорлик муаммосини ўрганишда меъёрий қоидаларга асосан назарий ва амалий изланишлар қилиш фикрини илгари суришмоқда. Ҳозирда мавжуд меъёрий қоидалар базасини ижтимоий иқтисодиётда эскирганлигини, янгиси ишлаб чиқишга қаратилгани айтилмоқда. Меъёрий қоидаларни қайта ишлаб чиқишдан мақсад, энергия самарадорликни ошириш, мавжуд ресурсларни тежаш натижасида энергия ишлаб чиқаришдаги самарадор ечимга эришишдир.