«ҚЫРЫҚ ҚЫЗ» ДӘСТАНЫ ТИЛИНДЕ ИНСАН СЕЗИМЛЕРИН АҢЛАТЫЎШЫ ФРАЗЕОЛОГИЗМЛЕР - Кдырбаева , Улзада Кайрбаевна (INTERNATIONAL CONFERENCE DEDICATED TO THE ROLE AND IMPORTANCE OF INNOVATIVE EDUCATION IN THE 21ST CENTURY, 2022)
Мақалада қарақалпақ қаҳарманлық дәстаны болған «Қырық қыз» дәстаны тилиндеги фразеологизмлер үйренилген. Дәстан тилиндеги фразеологиялық сөз дизбеклериниң инсанның ҳәр қыйлы сезимлерин билдирип келиўи көрсетиледи.