КУНГАБОҚОР НАВЛАРИ ВА Ғ2 ЎСИМЛИКЛАРИ БАРГЛАРИДАГИ ОҒИЗЧАЛАРИ СОНИ - Узакова, Алтынай Женисбай қызы; Айтжанов, Бахытжан Узақбаевич (INTERNATIONAL CONFERENCE DEDICATED TO THE ROLE AND IMPORTANCE OF INNOVATIVE EDUCATION IN THE 21ST CENTURY, 2022)
Ўсимликлар физиологиясида ўсимлик даражасидаги транспирация жараёнида сувнинг тежамли сарфланишида асосий ролни барг оғизчалари регуляцияси ўйнайди. Ўсимликдаги умумий сув миқдори унинг ўсиш функцияси бўлганидан, қурғоқчилик шароитида сув баланси ва органлардаги сув миқдори барқарорлигини сақлаб туриш барг оғизчалари назоратида бўлади.