BUXORO VOHASI TUPROQLARNING AGROFIZIK XOSSALARINING TADQIQI - Nazarova, S.M.; Avliyoqulov, Z.; Islomova, N. (INTERNATIONAL CONFERENCE DEDICATED TO THE ROLE AND IMPORTANCE OF INNOVATIVE EDUCATION IN THE 21ST CENTURY, 2022)
Hozirgi kunda viloyatda tuproq-iqlim sharoitlarini va qishloq xo‘jaligi ekinlari talablarini e’tiborga olgan holda bir qator agromeliorativ, agrotexnik va agrokimyoviy chora-tadbirlar amalga oshirilmoqda. Maqolada tuproqlarning ekologik-agrofizik xossalarini hozirgi holatini qiyosiy o‘rganilgan holda sug‘oriladigan tuproqlarning meliorativ-ekologik holatini yaxshilash, ularning unumdorlik darajasi hamda qishloq xo‘jalik ekinlari hosildorligini ko‘tarishga oid tavsiyalar keltirib o‘tilgan.