AGRAR SOHADA TADBIRKORLIK FAOLIYATINI TASHKIL ETISHGA TA’SIR ETUVCHI OMILLAR - To‘ychiyeva , Nodira G‘ulom qizi (INTERNATIONAL CONFERENCE DEDICATED TO THE ROLE AND IMPORTANCE OF INNOVATIVE EDUCATION IN THE 21ST CENTURY, 2022)
Ushbu maqolada agrar tarmoqlarda tadbirkorlik faoliyatini tashkil etishga ta’sir etuvchi omillar haqida so‘z boradi. Bugungi kunda qishloq xo‘jaligida tadbirkorlik faoliyatini tashkil etish dolzarb masalaga aylanib bormoqda. Tadbirkorlik har qanday xo‘jalik sub’ekti uchun bozor munosabatlariga o‘tish noaniqlik va tavakkalchilikning oshib borishi bilan bog‘liq. Korxona va alohida tadbirkorlar ichki va tashqi bozorlarda mustaqil shartnoma tuzish huquqini qo‘lga kiritganlaridan keyin, birinchi marta, muttasil o‘zgarib turadigan bozor konyukturasi sharoitida xo‘jalik faoliyatining muqobil yo‘nalishlarini tanlash muammosiga duch keladilar.