SEOFORMING JARAYONI ORQALI GAZOKANDENSATDAN BENZIN OLISH TEXNOLOGIYASI - Erkinov, Hikmat Gʻayrat oʻgʻli; O‘rinov , Ulug‘bek Komiljonovich (INTERNATIONAL CONFERENCE DEDICATED TO THE ROLE AND IMPORTANCE OF INNOVATIVE EDUCATION IN THE 21ST CENTURY, 2022)
Maqolada seoformlash jarayonidan foydalangan holda barqaror kondensatdan xushbo‘y hidli A-76 benzinini ishlab chiqarish muhokama qilinadi. seoformlash jarayoni reforming benziniga nisbatan aromatik uglevodorodlar miqdori kamaygan benzin olish imkonini beradi. Bu uglevodorod xom ashyosini seolit ​​o‘z ichiga olgan katalizatorga (seoformatsiya jarayoni) va metall katalizatorlariga (reforming) aylantirishning turli mexanizmlari bilan bog‘liq.