REZAVOR MEVALARGA BIOPERPAROTLARNING TA’SIRI

Authors

  • S. Islamov Toshkent davlat agrar universiteti professori
  • N. Yaxshimurotov Urganch davlat universiteti stajyor-o‘qituvchisi

Keywords:

saqlash, ishlab chiqarish, kompleks, qayta ishlash, rezavor, qulupnay.

Abstract

Ushbu maqolada rezavor mevalarning keng turlari va navli qatorida individual funktsional ingredientlar tarkibi to‘g‘risidagi ma’lumotlar bazasini shakllantirishga taklif etilayotgan kompleks yondashuvdadir. Ishlab chiqarish, saqlash va qayta ishlash bosqichlarida ularning ozuqaviy qiymatini shakllantirish va saqlash jaryonlarni ilmiy asoslash. Qulupnay rezavorlarining atmosferada saqlash muddati o‘rtasida bog‘liqlik o‘rnatildi, nafas olish tezligi yuqori bo‘lgan rezavorlarni o‘zgartirilgan atmosferada saqlash.

References

Автоматизированное проектирование сложных многокомпонентных продуктов питания: учебное пособие / Е. И. Муратова, С. Г. Толстых, С. И. Дворецкий, О. В. Зюзина, Д. В. Леонов. – Тамбов: Изд-во ФГБОУ ВПО «ТГТУ», 2011. – 80 с.

Авцын, А. П. Микроэлементозы человека [Текст] / А. П. Авцын, А. А. Жаворонков, М. А. Риш, Л. С. Строчкова. – М.: Медицина, 1991. – 496 с.

Акимов, М. Ю. Пищевая ценность плодов перспективных сортов земляники / М. Ю. Акимов и др. // Вопросы питания. – 2019. – № 2. – Т. 88. – С. 64–72. DOI: 10.24411/0042-8833-2019-10019.

Акимов, М. Ю. Роль плодов и ягод в обеспечении человека жизненно важными био- логически активными веществами / М. Ю. Акимов, В. Н. Макаров, Е. В. Жбанова // Достиже- ния науки и техники. – 2019. – № 2. – Т. 33. – С. 56–60. DOI: 10.24411/0235-2451-2019-10214.

Алёшин, В. Н. Перспективы применения биопрепаратов при хранении фруктов / В. Н. Алёшин, Г. А. Купин, Т. В. Першакова, Д. В. Кабалина // Материалы международного кон- гресса: Наука, питание и здоровье. – Минск. – 2017. – С. 452–459.

Антипова, Л. В. Перспектива создания препаратов с асептическими свойствами на основе гидролизованных форм коллагена / Антипова Л. В. Сторублевцев С. А. Гребенщи- ков А. В., Макарова Е.Л., Лакиза В.В. // INTERNATIONAL JOURNAL OF EXPERIMENTAL EDUCATION. – 2011. – № 11. – С. 50–51.

Антипова, Л. В. Свойства препаратов функциональных биополимеров рыбного про- исхождения / Антипова Л. В., Дворянинова О. П., Сторублевцев С. А., Черкесов А. З. // Вестник ВГУИТ. – 2014. – № 3. – С. 103–105.

Аскорбиновая кислота [Электронный ресурс]. – Режим доступа: http://www.etolen.com/index.php. (дата обращения: 10.02.2014).

Атякшин, Д. А. Гистохимия ферментов / Д. А. Атякшин, И. Б. Бухвалов, М. Тиманн. – Воронеж: ИПЦ «Научная книга», 2016 – 120 с.

Афонин, В. В. Функциональные продукты питания - новое направление пищевых технологий / В. В. Афонин // Наука и инновации. – 2009. – № 6. – С. 50–52.

Ачегу, З. А. Мониторинг состояния рынка функциональных продуктов и анализ по- требительского поведения на нем (на примере торговой сети г. Майкоп) / З. А. Ачегу, Л. В. Лу- нина // Новые технологии. – 2014. – № 1. – 6 с.

Ашаева, О. В. Сравнительная оценка качества свежих и замороженных плодов жимо- лости селекции НГСХА / О. В. Ашаева, В. А. Фефелов, О. В. Ефимова // Перспективы северного садоводства на современном этапе. – Екатеринбург, 2005. – С. 176–179.

Downloads

Published

2022-09-10

How to Cite

Islamov, S., & Yaxshimurotov, N. (2022). REZAVOR MEVALARGA BIOPERPAROTLARNING TA’SIRI. INTERNATIONAL CONFERENCE DEDICATED TO THE ROLE AND IMPORTANCE OF INNOVATIVE EDUCATION IN THE 21ST CENTURY, 1(1), 3–9. Retrieved from https://openidea.uz/index.php/conf/article/view/602